2024 Kıdem Tazminatı Tavanı Ne Kadar Oldu? 

kıdem tazminatı tavanı 2024

Memur zammının açıklanması ile birlikte 2024 kıdem tazminatı tavanı da güncellenmiştir. Bu güncelleme ile artık birçok çalışan daha yüksek tazminat alma hakkına kavuşmuştur. İş Hukuku avukatı olarak sizler için hazırladığımız yazımızda, konu ile ilgili merak ettiklerinize ulaşabilirsiniz. 

Kıdem Tazminatı Tavanı 2024 Yılında Kaç TL Oldu? 

Kıdem tazminatı tavanı, memur maaşlarına yapılan zammın belli olmasıyla birlikte açıklanmıştır. Buna göre, kıdem tazminatı tavanı 2024 yılının ilk yarısı için 35 bin 057 TL olarak açıklanmıştır. Bu tutar, 2023 yılının ikinci yarısında uygulanan 23 bin 489 TL’lik tazminat tavanından yaklaşık %50 oranında daha yüksektir. 

Kıdem Tazminatı Tavanı Nedir? 

Kıdem tazminatı tavanı, işten ayrılan çalışanların alacakları tazminat miktarını sınırlayan bir uygulamadır. Çalışanın maaşı ne kadar olursa olsun; kıdem tazminatı hesaplamasında dikkate alınan brüt ücret, bu tavan değeri geçemez.  

Kıdem Tazminatı Nasıl Hesaplanır? 

Tazminatın hesaplanması için çalışanın işe giriş ve çıkış tarihleri, son brüt ücreti ve kıdem tazminatı tavanı bilinmelidir.  

Kıdem tazminatı, işçiye ödenen son brüt ücretin; çalışma senesiyle çarpılmasıyla hesaplanır. 1 seneden artan süreler için de aynı oran üzerinden hesaplama yapılır.  

İşçinin brüt maaşı, kıdem tazminatı tavanını aşıyorsa; tazminat hesaplamasında tavan değer dikkate alınır. Yani çalışanın brüt maaşı 50.000 TL olsa dahi, kıdem tazminatı hesaplanırken brüt ücret olarak 35.058,57 TL esas alınacaktır. 

Örnek olarak, 1 Şubat 2019’da işe başlayan ve 1 Şubat 2024’te işten ayrılan bir işçinin son brüt maaşı 40 bin TL olsun. Bu işçinin kıdem tazminatı hesaplaması şöyle yapılır: 

  • İşçinin çalıştığı yıl sayısı: 5 
  • İşçinin son brüt maaşı: 40 bin TL 
  • Kıdem tazminatı tavanı: 35 bin 057 TL 
  • Kıdem tazminatı hesaplaması: 5 x 35.057 (tavan değer) = 175.285 

Bu işçi, kıdem tazminatı olarak 175.285 TL alacaktır. Kıdem tazminatı hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

2024 Kıdem Tazminatı Tavanı Nasıl Belirlendi? 

Kıdem tazminatı tavanı 2024 yılında uygulanan memur maaş katsayısına bağlı olarak hesaplanmıştır. Memur maaş zammı ve aralık ayı enflasyon oranı, kıdem tavanını belirleyen faktörlerdir. 2024 yılında memur maaş katsayısı 0,318583 olarak açıklanmıştır. Bu katsayı, 2023 yılında uygulanan memur maaş katsayısına kıyasla %30,95 oranında bir yükseliş olduğunu ifade etmektedir. 

Yeni Kıdem Tazminatı Tavanı Ne Zamana Kadar Geçerli Olacak? 

Tazminat tavanı, her sene Ocak ve Temmuz aylarında yapılan memur maaş katsayısı değişimine göre yeniden belirlenir. 2024 yılı kıdem tazminatı tavanı, aynı sene için açıklanan memur maaşı katsayısı doğrultusunda 35 bin 057 TL olarak belirlenmiştir.  

Tazminat tavanı, 2024 yılının ilk yarısı için geçerlidir. 2024 yılı temmuz ayında belirlenecek yeni memur maaş katsayısına göre kıdem tavanı da yeniden güncellenecektir.  

Dolayısıyla, 2024 senesinde kıdem tazminatı almaya hak kazanacak şekilde işten ayrılan işçiler; kıdem tazminatlarını hesaplarken 2024 yılı için belirlenen tavan değeri dikkate almalıdır. 

Kıdem Tazminatı Tavanı Artışı Kimleri Etkileyecek? 

2024 kıdem tazminatı tavanı, brüt ücreti yüksek olan çalışanları olumlu olarak etkilemiştir. Brüt ücreti, tavan değerin üzerinde olan çalışanlar; 2023 senesinde işten ayrılmalarına kıyasla daha fazla tazminat alacaktır. 

2023 senesi kıdem tavanı 23.489,83 liraydı. İşçilerin tazminatı da maksimum bu değer üzerinden hesaplanmaktaydı. Ancak yeni açıklanan tavanla birlikte, kıdem tazminatı tavanı 35.057 TL olmuştur. Bu da yüksek maaş alan kişilerin, artık çok daha yüksek tazminat almalarına imkan sağlamıştır.  

Kimler Kıdem Tazminatı Alabilir? 

İş Hukuku kapsamında, aynı işyerinde en az 1 tam yıl çalışan kişiler; İş Kanunu’nda belirtilen hallerden biri nedeniyle işten ayrılır veya çıkartılır ise kıdem tazminatı almaya hak kazanır. 

Tazminat almak için işçinin ya işveren tarafından haksız şekilde işten çıkarılması ya da işçi açısından haklı fesih nedeni sayılan hallerden birine dayanarak sözleşmeyi feshetmesi gerekir. 

Kıdem tazminatı yazımızı inceleyerek konu hakkında çok daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 

Haber Bültenimize e-Posta ile
Kayıt Olun

Geri
Bizi Arayın
WhatsApp
E-Posta