Avukat Anıl Akalın Blog

kıdem tazminatı 2023

Kıdem Tazminatı | Şartları, Hesaplama ve Bilinmesi Gerekenler

Kıdem tazminatı: Bir iş yerinde, en az 1 sene boyunca çalışan işçinin; haklı bir sebep olmaksızın işten çıkartılması veya haklı bir nedenle kendisinin istifa etmesi durumunda hak kazandığı bir tazminat türüdür.  İşçinin çalışma yaptığı her seneye karşılık, bir brüt ücreti tutarında ödeme yapılmaktadır. Kanuni açıdan ödenmesi zorunludur.
Read more
kambiyo senedi bono

Bono Rehberi: Düzenleme, Şartları ve Tahsilatı 

Bono, belirli bir miktar paranın belirli bir vadede ödenmesini taahhüt eden yazılı bir kambiyo senedi türüdür. Hukuki olarak borçlanma aracı olarak kullanılır ve genellikle ticari işlemler ve borç ilişkilerinde tercih edilir. Çünkü, borcun ödenmemesi durumunda; icra işlemlerinde önemli bir hukuki belge olarak kullanılır ve alacaklının kambiyo senetlerine mahsus takip yolu ile hakkını aramasına olanak sağlar. 
Read more
kambiyo senetlerine özgü haciz yolu

Kambiyo Senedi Türleri ve Özellikleri

Kambiyo senedi, ticari işlemlerde sıklıkla kullanılan ve borç-alacak ilişkisini belgeleyen yazılı bir taahhütnamedir. Bu senetler; özellikle iş dünyasında, alacakların güvenli bir şekilde tahsil edilmesini sağlamak amacıyla kullanılır. Kambiyo senetleri, poliçe, bono ve çek gibi çeşitlere ayrılır ve her biri farklı özellikler taşır.
Read more
2024 kıdem tazminatı tavanı

Kıdem Tazminatı Tavanı 2024

Kıdem tazminatı tavanı, memur maaşlarına yapılan zammın belli olmasıyla birlikte açıklanmıştır. Buna göre, kıdem tazminatı tavanı 2024 yılının ilk yarısı için 35 bin 057 TL olarak açıklanmıştır. Bu tutar, 2023 yılının ikinci yarısında uygulanan 23 bin 489 TL’lik tazminat tavanından yaklaşık %50 oranında daha yüksektir. 
Read more

Haber Bültenimize e-Posta ile
Kayıt Olun

Geri
Bizi Arayın
WhatsApp
E-Posta